Archnet
11 Δεκέμβριος 2017, 07:45:09 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: SMF - Just Installed!
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 28 Νοέμβριος 2017, 17:30:50 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκ. 2017, στις 7:00μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου.
Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και συναποφασίσουμε τη δράση για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας

* Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινάνε και οι κατασχέσεις προχωράνε – Η δράση μας στα πλαίσια του κινήματος
* Δυνατότητες συνδρομής στους πλημμυροπαθείς σε Μάνδρα και Ν. Πέραμο.
* Προσφυγή ενάντια στην Υπουργική Απόφαση που παραπέμπει τις ασφαλιστικές οφειλές στο ΚΕΑΟ για αναγκαστική είσπραξη
* Αναδρομικά και πίεση για την κατάργησή τους
* Θέματα λειτουργίας του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, όπως η μεγάλη καθυστέρηση διαγραφών, η απαίτηση πληρωμής αναδρομικών για ενημερότητα ενώ έχουν πάρει παράταση, κ.λ.π.

Εάν θέλετε κάποιο, ακόμα, θέμα να συζητηθεί, ενημερώστε μας στο email της συνέλευσης.


Υπενθυμίζεται, ως προς τη λειτουργία της συνέλευσης (πρακτικά ΑΣΜ 130717), ότι:
α) ο μέγιστος χρόνος αναμονής προσέλευσης συμμετεχόντων στις Συνελεύσεις, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε να είναι το ημίωρο από την εκάστοτε ανακοινωθείσα ώρα,
β) στον καθορισμό ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων, προκειμένου να αναγορευτεί η εκάστοτε συνάντηση σε Συνέλευση και να δύναται να λάβει αποφάσεις, αποφασίστηκε ότι το μέτρο του ελέγχου «απαρτίας» δεν συμβαδίζει με τον ανοιχτό χαρακτήρα των συναντήσεων της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών.

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5/

 2 
 στις: 04 Οκτώβριος 2017, 20:35:57 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα το πρόγραμμα του συνεδρίου και οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις, δεν το έχω δει αναλυτικά, και σκοπεύω να πάω σε κάποια, ανάλογα με το χρόνο μου, γιατί δεν έχω και πολύ. Αυτή με τα κόμικς πότε και πού είναι?

 3 
 στις: 02 Οκτώβριος 2017, 09:42:21 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Προσθέτω άλλη μία πρόταση:
Να βρεθούμε για κάποιες από τις προσυνεδριακές ημερίδες του συλλόγου Αττικής.
Πχ, αυτή με τα κόμικς είναι και δίπλα.
Επίσης, συμφωνώ για τις κατασκευές της σχολής.
(Ομολογώ βέβαια πως είναι λίγο απογοητευτικό να γίνεται έκθεση στο Μπενάκη για κάτι που πλέον δεν γίνεται στη σχολή. Δεν καταλαβαίνω γιατί καταργήσανε ένα τόσο σημαντικό μάθημα ενώ το βρίσκουν τόσο σημαντικό τώρα να οργανώνουν έκθεση...)

 4 
 στις: 28 Σεπτέμβριος 2017, 14:58:51 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Γκούμας Γιάννης
1) Για μένα η Θήβα είναι διπλό ταξίδι και πιο δύσκολο να συμμετάσχω, λόγω απόστασης.
2) χρησιμοποιώ αρκετά GIMP και openoffice, αλλά σκέφτομαι να το γυρίσω σε libreoffice (διάδοχο του), δεν έχω εμπειρία παρουσίασης προγραμμάτων, αλλά μπορώ και εγώ να συμμετέχω στην όποια συζήτηση. Πολύ χρήσιμα έχω διαπιστώσει ότι είναι και τα διάφορα διεθνή forum σχετικά με το κάθε πρόγραμμα.
3) Συμφωνώ στο 3  Σαρκασμός - είναι σημαντικό το πώς θα μεταφέρεις το κάτι παραπάνω ως επιλογές στον πελάτη, πέρα από αυτά που έχει δει γύρω του, λόγω του ότι τα πιο πολλά έχουν γίνει με ελλειπή ή καθόλου σχεδιασμό, είτε από τις εμπειρίες των μαστόρων (επαρχία) ή φασόν πολυκατοικίες των εργολάβων (πόλεις)
4) Δεν είμαι σίγουρος τι θα προσέφερε η γνώση των διαδικασιών σε άλλες χώρες. Και εγώ έχω μικρή εμπειρία στον τρόπο έκδοσης αδειών, αλλά πιστεύω θα αλλάξουν αρκετά πράγματα με το νέο νομοσχέδιο - σκούπα να το πω; - τα αλλάζει όλα.
5) δεν έχω κάτι άλλο και εγώ σαν σκέψη αυτή τη στιγμή

 5 
 στις: 28 Σεπτέμβριος 2017, 11:20:21 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Ενδιαφέρομαι γενικά για όλες τις προτάσεις.

1. Θα έλεγα μήπως οργανώσουμε την εκδρομή στη Θήβα πριν χαλάσει πολύ ο καιρός, προφανώς ένα Σάββατο ή Κυριακή, αν υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

2. Τα χρησιμοποιώ λίγο αυτά τα προγράμματα, αλλά όχι πολύ καλά ώστε να μπορώ να κάνω κάποια σοβαρή παρουσίαση, μπορώ να συμμετέχω στην κουβέντα.

3. Γιατί όχι? Πάντα υπάρχει πεδίο συζήτησης για αυτό το θέμα.

4. Και αυτό θα με ενδιέφερε, δεν έχω επαφή με άλλες χώρες, το μόνο που θα μπορούσα να συνεισφέρω είναι μια παρουσίαση σχετικά με τον (σχετικά) καινούριο τρόπο έκδοσης αδειών εδώ. Εφαρμόζεται εδώ και καιρό, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχα εμπειρία στο πώς εφαρμόζεται λόγω.... έλλειψης παραδειγμάτων.

5. Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν. Μια συνάντηση στην έκθεση στο Μπενάκη με τις κατασκευές 1:1 που είχαμε φτιάξει στη Σχολή μπορεί να είχε ενδιαφέρον, σκοπεύω να πάω έτσι κι αλλιώς, αν ενδιαφέρονται και άλλοι πάμε την ίδια μέρα, στα εγκαίνια (16 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:00) ή άλλη στιγμή:
http://www.culturenow.gr/moyseio-mpenaki-oi-fthinoporines-ektheseis-sta-ktiria-toy-moyseioy/

 6 
 στις: 28 Σεπτέμβριος 2017, 08:38:46 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Γεια χαρά

μερικές ιδέες για εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες για το Δίκτυο που μπορούν να διοργανωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

1. Εκδρομή στην Θήβα για να δούμε ένα έργο της συναδέλφου Χριστίνας Πλαϊνη που βραβεύτηκε πρόσφατα από τον ΣΑΔΑΣ αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο (Σουβατζίδης) που άνοιξε στο κοινό

2. Ένα φεστιβάλ για προγράμματα ανοιχτού λογισμικού (Blender, Inkscape, Gimp, Libreoffice)

3. Μια συζήτηση με θέμα τη συνεργασία με τον πελάτη (ή εργοδότη αν θέλετε)

4. 4. Μια παρουσίαση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας στην Ολλανδία  αλλά και του γενικότερου τρόπου δουλειάς σε αυτή την χώρα. Η συγκεκριμένη παρουσίαση μπορεί να γίνει συγκριτικά σε σχέση με άλλες χώρες.

5. Προτείνετε

Παρακαλούμε απαντήστε στο mail του δικτύου diktyomikrwn@gmail.com
ή στο φόρουμ

 7 
 στις: 15 Μάιος 2017, 20:27:23 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θέσπιση μέτρων που έχουν φέρει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, σε αδιέξοδο και απόγνωση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλο τον κόσμο της εργασίας, που χτυπιέται από τη συγκεκριμένη ακραία αντικοινωνική πολιτική, άλλωστε ανήκουμε και εμείς σε αυτόν.
 
Σε όλα τα δεινά που έχει φορτωθεί ο κλάδος μας αυτά τα χρόνια, τώρα με το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ προστίθεται και η αύξηση έως και 28% των εισφορών με το νέο τρόπο υπολογισμού από το 2019. Παράλληλα επιβάλλεται η εγκατάσταση POS συστημάτων πληρωμής σε κάθε γραφείο μηχανικού, ακόμα και για όσους δεν έχουν καν έσοδα, επιβάλλοντας την προμήθεια στις τράπεζες ως επιπλέον φορολόγηση της κάθε αμοιβής μηχανικού, ενώ προετοιμάζεται και το έδαφος με διάφορες νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις για την επιδρομή με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς εναντίον των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων με συσσωρευμένες ασφαλιστικές οφειλές.
Ακόμη, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι κλείνουν τα βιβλία τους, υπάρχει και η προκλητική εμμονή της κυβέρνησης στη διατήρηση της “ασφάλισης ιδιότητας” στους μηχανικούς (με τη σιωπηρή συγκατάθεση του ΤΕΕ), παρά το ότι αυτή έρχεται σε καταφανή αντίθεση με την υποτιθέμενη “ενιαία” αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ. Αυτά και άλλα πολλά οδηγούν βίαια και στοχευμένα στην έξοδο των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών από το επάγγελμα λόγω των τεράστιων συσσωρευμένων χρεών, που σκόπιμα έχει προκαλέσει η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε σύστημα άδικης και ακραίας φορολόγησης.
Παράλληλα η οργανωμένη μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργασία με “μπλοκάκι” προωθεί συστηματικά την ακραία αυθαιρεσία σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Έτσι μένει ανοιχτό το πεδίο σε μεγάλες εργολαβικές εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν ως φτηνή εργατική δύναμη το απελπισμένο τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό που δεν θα έχει μπορέσει να εγκαταλείψει τη χώρα.
 
Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια!
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της
Τετάρτης 17ης Μαΐου. Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών θα είναι με το πανό της στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Μουσείο, στις 11.00πμ


http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-17-%ce%bc/

 8 
 στις: 12 Απρίλιος 2017, 14:12:36 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Προσωπικά θα έλεγα ναι. Ας δούμε αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και το οργανώνουμε.


 9 
 στις: 06 Απρίλιος 2017, 07:44:46 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Μια ιδέα:
Τί θα λέγατε να διοργανώναμε ένα φεστιβάλ για προγράμματα ελεύθερου λογισμικού για αρχιτέκτονες;
Θα μπορούσαμε να καλέσουμε ένα δυο ανθρώπους να μας μιλήσουν για τη λογική τους,
και να κάνουμε και μερικά σεμινάρια:blender, gimp, inkscape κλπ.
Ένα Σάββατο αρχές του Ιουνίου ίσως;

 10 
 στις: 27 Μάρτιος 2017, 10:32:49 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1/


Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί σε μαζική διακλαδική παρέμβαση στο ΔΣ ΕΦΚΑ, στις 30/3. Το κάλεσμα γίνεται σε συντονισμό με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, αλλά και συλλογικότητες από άλλους κλάδους με βάση την απόφαση της συνάντησης συντονισμού την Πέμπτη 23/3 ( βλ. διακλαδική σύσκεψη που κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών). Θεωρούμε ότι η μάχη για την απόκρουση των καταστροφικών για εμάς νεοφιλελεύθερων μέτρων δε μπορεί να περιορίζεται στην –κατά τα άλλα απαραίτητη– καταγγελία των υπερεθνικών εμπνευστών τους και των κυβερνητικών υποχειρίων τους. Αναγκαστικά περνάει και μέσα από τα εκτελεστικά όργανα, όπως ο ΕΦΚΑ, που άλλωστε δεν παραλείπει να προσθέσει τη δική του κακόβουλη νότα στα μέτρα των εντολέων του. Έτσι, παράλληλα με όλα τα ζητήματα που θα τεθούν, είτε από συναδέλφους είτε από φίλους άλλων κλάδων που και αυτοί στοχοποιούνται, καθώς ανήκουν στον κόσμο της εργασίας, εμείς εστιάζουμε στα ακόλουθα:

    Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την ασφαλιστική ικανότητα, εξαιτίας της νέας ερμηνείας της σχετικής εγκυκλίου που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ και η οποία αποκλείει πολλούς συναδέλφους από την ασφάλιση.
    Το σταμάτημα των κατασχέσεων σε βάρος ασφαλισμένων με οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, με παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με τις διεκδικήσεις μας για το μείζον θέμα της αποστολής στο ΚΕΑΟ (ένα όργανο που στοχοποιεί άμεσα τον κόσμο της εργασίας) ακόμη και των μικρών οφειλετών.
    Την ανάγκη απόδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές, ρύθμιση που θα ωφελήσει και τους ασφαλισμένους και το ταμείο, αντίστοιχη με παλιότερη απόφαση της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ.
    Την ανάγκη παράτασης στην καταβολή των υπέρογκων τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους μηχανικούς, ως προσωρινή ελάφρυνση, με δεδομένη τη συσσώρευση υποχρεώσεων στο μήνα Μάρτιο.
    Την ενημέρωση του ΔΣ του ΕΦΚΑ σχετικά με το απαράδεκτα και κοινωνικά ανάλγητο ύψος των εισφορώνμε τις οποίες χρεώνονται οι αυτοαπασχολούμενοι, και σε ορισμένους κλάδους, όπως το δικό μας, ακόμα και οι άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι (ασφάλιση ιδιότητας).

Παράλληλα η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών απευθύνει κάλεσμα σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου του κόσμου της εργασίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/3, ΣΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ, ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 5 (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!