Archnet
22 Οκτώβριος 2019, 03:38:55 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: SMF - Just Installed!
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: 09 Μάιος 2019, 15:35:49 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 8:00 μ.μ., στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), στην αίθουσα του 7ου ορόφου.

Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη δράση μας για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας:

– Αποτίμηση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ασφαλιστικές οφειλές και περαιτέρω ενέργειες μας σχετικά

– Διερεύνηση της δυνατότητας διοργάνωσης κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας για όλο το φάσμα του ασφαλιστικού και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του, μαζί με άλλες κινήσεις και φορείς των μηχανικών (και άλλων κλάδων αυτοαπασχολούμενων)

Εάν θέλετε, μπορείτε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση.

Ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε μαζί την κοινή μας δράση.

Συντονισμός κινητοποίησης στο Υπουργείο σχετικά με τα συσσωρευμένα χρέη και τις 120 δόσεις, τις ασφαλιστικές εισφορές και τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ, τη μείωση και την καθυστέρηση απόδοσης των συντάξεων, τη συλλογική σύμβαση εργασίας κλπ : https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgroups%2F2304558686478880%2F

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/anoichti-syneleysi-michanikon-tin-para/

 2 
 στις: 04 Φεβρουάριος 2019, 12:56:12 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Πρόσκληση – Κάλεσμα προς Ελ. Επαγγελματίες & Αυταπασχολούμενους,

 
σε Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί

στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – ΤΕΕ,

Νίκης 4,  Σύνταγμα, στο αμφιθέατρο του 1ου ορόφου,

τη Δευτέρα 4/2/2019, ώρα 6:00 μ.μ.

 

Θέμα : Συσσωρευμένα Χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των συνεπειών του

Καλούμε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σε εκδήλωση που διοργανώνουμε από κοινού με συνασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, με σκοπό την ενημέρωση ως προς το πρόβλημα των ασφαλιστικών οφειλών  και  την παρουσίαση των προτάσεων μας για την επίλυση του.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν οι παρακάτω ενότητες:

    Η προέλευση του χρέους
    Η απειλή του ΚΕΑΟ
    Ο επανυπολογισμός οφειλών
    Οι κυβερνητικές εξαγγελίες και η ανάγκη διαγραφής οφειλών.
    Η πρόταση μας για ρύθμιση οφειλών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις και θα διατυπωθούν τα κοινά μας αιτήματα. Στόχος είναι η συλλογική οργάνωση των τρόπων διεκδίκησης τους, καθώς και της άμυνας απέναντι στις πρακτικές που υπονομεύουν τα στοιχειώδη δικαιώματα μας (στην υγεία, την εργασία, τη σύνταξη) ενώ επιβουλεύονται ακόμη και τα εναπομείναντα βασικά μέσα διαβίωσης μας μέσω του ΚΕΑΟ.

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ

 
Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω livestreaming για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και συνασφαλισμένοι εκτός Αθήνας. Το σχετικό link θα αναρτηθεί στο site μας και στο fb λίγη ώρα πριν την έναρξή της.

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/ekdilosi-4-2-sto-tee-gia-tis-ofeiles-sta-asfalistika-tameia/

 3 
 στις: 28 Ιανουάριος 2019, 19:42:07 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Διαδώστε το όπου μπορείτε και ελάτε! Στηρίξτε επίσης την κινητοποίηση που ελπίζουμε να αποφασιστεί!

Το καινούριο, επίσης ενδιαφέρον, είναι η συνεργασία με όσους κινητοποιούνται από τον ΟΑΕΕ. Έχουμε πολλά κοινά προβλήματα και είναι καλό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

 4 
 στις: 28 Ιανουάριος 2019, 15:19:47 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση και επίκαιρη...

 5 
 στις: 26 Ιανουάριος 2019, 21:12:38 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Συνάδελφοι,

η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών μαζί με την Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ συνδιοργανώνουμε Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, τη Δευτέρα 4/2/2019, ώρα 6:00 μ.μ. με θέμα "Συσσωρευμένα Χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των συνεπειών του"

Σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε την Εκδήλωση ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα των ασφαλιστικών χρεών, καθώς και να ενημερώσετε αυτοαπασχολούμενους όλων των κλάδων για την εκδήλωση μέσω των μέσων επικοινωνίας σας.

Δείτε το αναλυτικό κάλεσμα στο blog μας (https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/kalesma-pros-toys-aytapascholoymenoys-synasfalismenoys-toy-efka-se-ekdilosi-poy-tha-pragmatopoiithei-sto-tee-tin-deytera-4-2-2019-ora-6-00-m-m/) και το event στο facebook (https://www.facebook.com/events/614151315685930/).


Κάλεσμα προς Ελ. Επαγγελματίες & Αυταπασχολούμενους,

σε Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΕ, τη Δευτέρα 4/2/2019, ώρα 6:00 μ.μ.

Θέμα : Συσσωρευμένα Χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των συνεπειών του

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μετά την δεκαετή περίοδο οικονομικής κρίσης, κατά την οποία  είδαμε τα εισοδήματά μας να μειώνονται δραματικά, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι στοχοποιούμαστε από το μηχανισμό του χρέους για να αδειάσουμε τον χώρο της αγοράς στους “μεγάλους παίκτες” και να παραχωρήσουμε ακόμη και βασικά μέσα επιβίωσης στον χρεοκοπημένο χρηματοπιστωτικό τομέα. Εισφοροδοτικές υποχρεώσεις που, σε συνδυασμό με τις φορολογικές, ήταν εμφανώς αναντίστοιχες των οικονομικών μας δυνατοτήτων, τοκογλυφικές προσαυξήσεις οφειλών, απαγόρευση εργασίας οφειλετών, ανέφικτες ρυθμίσεις οφειλών και χρέωση ασφαλιστικών υπηρεσιών που δεν παρέχονται, είναι μερικά μόνο από τα μέσα κατασκευής του "ασφαλιστικού" χρέους. Στην βάση αυτού του χρέους δρομολογούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, που με βουλιμία ακόμη και πέραν των ορίων της τυπικής νομιμότητας, εφαρμόζει πλέον μαζικά το ΚΕΑΟ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, παραθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και σας καλούμε να οργανώσουμε συλλογικά την άμυνά μας, ξεκινώντας από μια σειρά διεκδικήσεων μέτρων άμεσης εφαρμογής:

    Αφαίρεση οφειλόμενων εισφορών για μη παρεχόμενες υπηρεσίες (εισφορές υγείας, ανέργων κ.ά.)

    Αφαίρεση των αυθαίρετα ορισμένων προσαυξήσεων στο 100%

    Επανυπολογισμός οφειλών με βάση τα πραγματικά εισοδήματα, όπου προκύπτουν χαμηλότερες χρεώσεις

    Για την οφειλή που απομένει μετά τα παραπάνω να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο πολλαπλών επιλογών με δυνατότητες παγώματος, ρύθμισης ή διαγραφής των οφειλών

    Διαγραφή υποχρεώσεων που έχουν χρεωθεί άδικα και σε προφανή αναντιστοιχία με το εισόδημά τους άνεργοι και υποαπασχολούμενοι

    Άμεση απόδοση των Συντάξεων, με αύξηση του ορίου οφειλών για την συνταξιοδότηση και δυνατότητες συμψηφισμού οφειλών και εξαγοράς συντάξιμου χρόνου

    Μέχρι να ρυθμιστούν όλα τα παραπάνω, άμεση άρση όλων των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από πλευράς ΚΕΑΟ

    Δικαίωμα πλήρους πρόσβασης στις υπηρεσίες που αφορούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ΠΕΔΥ / ΕΟΠΥΥ) για όλους, ανεξαρτήτως οφειλών

    Άρση κάθε μέτρου περιορισμού άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω οφειλών (εξαιρούνται οι οφειλές εργοδοτικών εισφορών)

Επίσης να σταματήσουμε τις πρακτικές του ΚΕΑΟ που πλέον επίσημα --μέσω δικαστικών αποφάσεων-- κρίθηκαν παράνομες, όπως αποστολή ειδοποιητηρίων "μέτρων αναγκαστικής είσπραξης" που ξεκινούν 20 μέρες από την παραλαβή της ατομικής ειδοποίησης χωρίς ανάλυση χρεώσεων, με ασάφεια στο είδος των αναγραφομένων χρεών και με χρεώσεις αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Μετά τις παρουσιάσεις, με τις παρανομίες των ταμείων και τα δικά μας αιτήματα, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους και θα εξεταστούν από κοινού τρόποι διεκδίκησης.

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ 6 
 στις: 13 Δεκέμβριος 2018, 17:21:29 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
http://www.sadas-pea.gr/ekdilosi-enimerosis-gia-to-pd-99-2018-quot-rythmisi-toy-epaggelmatos-toy-michanikoy-quot-amp-pazari-vivlion-deytera-17-dekemvrioy-2018-emp/

 7 
 στις: 04 Δεκέμβριος 2018, 10:51:21 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Ο ΣΑΔΑΣ αποφάσισε να προσφύγει στο συμβούλιο της επικρατείας. Έχει στείλει, ένα κάλεσμα οικονομικής υποστήριξης που μπορείτε να το δείτε εδώ:

http://www.sadas-pea.gr/aitima-oikonomikis-enischysis-toy-sadas-pea/

Όσοι και όσες έχουμε την ευχέρεια, καλό είναι να  συμβάλλουμε οικονομικά, καταθέτοντας τον οβολό μας στο IBAN: GR9401101460000014648019702.

Αν δεν τα πάτε καλά με τα ηλεκτρονικά, ο Μοντερέητωρ (Ηλίας) ανέλαβε την πρωτοβουλία την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το πρωί να μαζέψει μόνος του (όντας ποδηλατοκούριερ) λεφτά από όσους θέλουν, αρκεί να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε μια ομαδική κατάθεση. Αν ενδιαφέρεστε στείλτε mail στο diktyomikrwn@gmail.com ή πάρτε τηλέφωνο (όσοι το έχετε) ή απαντήστε στο φόρουμ.

Στο ίδιο πλαίσιο, διοργανώνεται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο κτίριο Αβέρωφ ένα ολοήμερο μπαζάρ που θα πωλούνται εκδόσεις του ΣΑΔΑΣ. Την ίδια μέρα στις 18:00 θα γίνει ενημέρωση για την προσφυγή, στην Αίθουσα Καυταντζόγλου.

 8 
 στις: 20 Νοέμβριος 2018, 14:26:58 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
ta-kanw-ola by hlpap75, on Flickr

Αναρτώ κι εδώ  μια αγγελία σε καρτοτηλέφωνο που φωτογράφησε και μου έστειλε ένας φίλος, λίγες μόνο μέρες μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος 99/2018 για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το διάταγμα για μια ακόμα φορά, δεν ξεκαθαρίζει τα γνωστικά αντικείμενα ανάμεσα στους μηχανικούς και δίνει ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στους πολιτικούς μηχανικούς. Είναι σα να λέμε πως μια ιατρική ειδικότητα, οι οφθαλμίατροι για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν εξαγωγές δοντιών και καρδιολογικές εξετάσεις. Επισημαίνω πως δεν είμαι υποστηρικτής της απόλυτης εξειδίκευσης. Το πρόβλημα από τις αλληλοεπικαλύψεις δεν είναι απαραίτητα οικονομικό ή συνδικαλιστικό. Για τις συνέπειές του κοιτάξτε γύρω σας.

ΥΓ.1. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο «Αρχιτεκτονικά οι Αρχιτέκτονες» στη σελίδα 17 του βιβλίου που μπορείτε να κατεβάσετε στην πρώτη σελίδα του site http://www.archnet.gr/

ΥΓ.2. Το διάταγμα εκδόθηκε από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση χωρίς την πίεση κάποιας τρόικας.

 9 
 στις: 31 Ιούλιος 2018, 13:09:50 
Ξεκίνησε από Ηλίας Παπαγεωργίου - Τελευταίο μήνυμα από Ηλίας Παπαγεωργίου
Τετάρτη 1 Αυγούστου, στις 9:00
στην αυλή του ΣΑΔΑΣ, Βρυσακίου 15,
θα κάνουμε μια συζήτηση με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές.

 10 
 στις: 17 Ιούλιος 2018, 20:52:07 
Ξεκίνησε από Γιούλη Ψαλλίδα - Τελευταίο μήνυμα από Γιούλη Ψαλλίδα
Υπογράφω – Διεκδικώ: Κατάργηση των Αναδρομικών Εισφορών του Ν.3986/2011 – Επιστροφή των ήδη καταβληθέντων χρημάτων για την εξόφληση των Αναδρομικών στους ασφαλισμένους μηχανικούς

Η ΑΣΜ καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τα αιτήματα προσυπογράφοντας το ακόλουθο κείμενο.
https://www.gopetition.com/petitions/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD39862011-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%86%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82.html


Θεωρούμε καταχρηστική την εφαρμογή του νόμου 3986/11 και τουλάχιστον σκανδαλώδη και παράτυπη την επιβολή πληρωμής των συγκεκριμένων εισφορών από τον ΕΦΚΑ.
Απαιτούμε συνεπώς, την Άμεση Κατάργηση των Αναδρομικών Εισφορών και την Επιστροφή των ήδη καταβληθέντων χρημάτων για την αποπληρωμή τους στους δικαιούχους ασφαλισμένους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η παράλογη απαίτηση αναδρομικής καταβολής των αυξήσεων εισφορών του πρώην ΕΤΑΑ / ΤΣΜΕΔΕ (που επιβλήθηκαν με τον Ν.3986/2011 – άρθρο 44 – και που με συνεχείς κινητοποιήσεις είχαμε καταφέρει να αναστείλουμε) βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο – και ενώ η απορρόφηση των κλαδικών ταμείων από τον ενιαίο ΕΦΚΑ αποτελεί πλέον γεγονός. Άλλο ένα χαράτσι που, στα πλαίσια της πλήρους μετάλλαξης του ασφαλιστικού συστήματος και της χρήσης του ως μέσου επιβολής πρόσθετης φορολόγησης, συμβάλλει στην κατασκευή νέων χρεών σε βάρος των ήδη οικονομικά εξουθενωμένων μηχανικών. Άλλη μια οφειλή, η μη εξόφληση της οποίας μετατρέπεται σε Απειλή – Απειλή απώλειας ρυθμίσεων και διακανονισμών, άρσης της ασφαλιστικής ικανότητας και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων – εφόσον η οφειλή αυτή έχει κριθεί ληξιπρόθεσμη και έχει αποσταλεί στο ΚΕΑΟ.
Οι προσφυγές των μηχανικών στη δικαιοσύνη που κατατέθηκαν με το συντονισμό του ΤΕΕ, καταδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πέραν του κοινωνικά άδικου, τον παράνομο χαρακτήρα των αναδρομικών οφειλών, μέσω των οποίων παραβιάζεται το Σύνταγμα. Οι εν λόγω προσφυγές έχουν, από 17/04/2018, εισαχθεί στο ΣτΕ όπου και θα διεξαχθεί πρότυπη δίκη.
Με δεδομένο αυτό το γεγονός, η απόφαση επ’ αόριστον παράτασης όσον αφορά την καταβολή των ‘αναδρομικών’, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, θα ήταν το ελάχιστο αναμενόμενο από το Δ.Σ. / ΕΦΚΑ – πράγμα που ουδέποτε συνέβη.
Θεωρούμε απόλυτα κατανοητή την αδυναμία καταβολής των αναδρομικών από τους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους, τους άνεργους και υποαπασχολούμενους που στα πλαίσια της συνεχιζόμενης λιτότητας και της διαρκούς επιβολής μέτρων οικονομικής αφαίμαξης, επιδίδονται καθημερινά σε ένα άνισο αγώνα επιβίωσης.
Θεωρούμε καταχρηστική την εφαρμογή του νόμου 3986/11 και τουλάχιστον σκανδαλώδη και παράτυπη την επιβολή πληρωμής των συγκεκριμένων εισφορών από τον ΕΦΚΑ.
Απαιτούμε συνεπώς, την Άμεση Κατάργηση των Αναδρομικών Εισφορών και την Επιστροφή των ήδη καταβληθέντων χρημάτων για την αποπληρωμή τους στους δικαιούχους ασφαλισμένους.


http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%cf%89-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8e-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b3%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4/

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!