Archnet

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ => ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ / ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ => : eeliopoulou 17 March 2010, 15:51:49: last minute notice
: eeliopoulou 17 March 2010, 15:51:49
το έμαθα σήμερα, εύχομαι κάποιος να καταφέρει να πάει και να μας μιλήσει γι' αυτό το Σάββατο

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, 18.30,αίθουσα Μ318
Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Πατησίων 42, Αθήνα (είσοδος Στουρνάρη)
Mercredi 17 mars 2010, 18.30, Ecole d’architecture d’Athènes, amphi M318

Ο François Loyer είναι ιστορικός τέχνης και αρχιτεκτονικής, και ήταν για χρόνια καθηγητής και ερευνητής σε Πανεπιστήμια του Παρισιού. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Η διδακτορική διατριβή του με θέμα Architecture de la Grèce contemporaine (1834-1966) – Αρχιτεκτονική της σύγχρονης Ελλάδας (1834-1966) αποτέλεσε την πρώτη συστηματική έρευνα για τη νεοελληνική αρχιτεκτονική. Εκπονήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και τον έφερε σε επαφή με τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής και τις συνθήκες παραγωγής του έργου.

Η διάλεξη θα δοθεί στα γαλλικά: Απ: last minute notice
: Ηλίας Παπαγεωργίου 18 March 2010, 13:15:26
Aν το έχασες χθες και θες να τον ακούσεις, μιλάει και σήμερα στο Μπενάκη
δες εδώ
http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203000001&sid=864 (http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203000001&sid=864)

Μικρό σχόλιο: Αν και ενδιάφέρουσα η εκδήλωση μου βγάζει μια δόση εσωστρέφειας. Αν και, ομολογουμένως μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και παρακολουθώ ευχάριστα διαλέξεις τύπου "Ορέστης Μάλτος και Πολύβιος Μιχαηλιδης: το διπλό ταξίδι και ο Le Corbusier" ή "Οι σπουδές του Στάμου Παπαδάκη στην ESA και η προβολή τους στην αρχιτεκτονική του δράση στην Ελλάδα", παραμένουν σε μια κατηγορία σκέψης που θα την ονόμαζα "Ασχολούμαστε με τον Αρχιτέκτονα και όχι με την Αρχιτεκτονική". Είναι λίγο ομφαλοσκοπικο, χωρίς όμως με τίποτα να είναι αδιάφορο. Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι με το έργο τους, όπως άλλωστε έκανε και ο ίδιος ο Παπαδάκης, ο Μιχαηλίδης κλπ.


: Απ: last minute notice
: eeliopoulou 19 March 2010, 08:51:52
συμφωνώ
χθες πήγα στις διαλέξεις για το κοινό της ecoweek και άκουσα κάτι πολύ ενδιαφέρον : rural studio , πρόγραμμα 2 χρόνων για φοιτητές αρχιτεκτονικής. Την πρώτη χρονιά το σχεδιάζεις και την δεύτερη το κτίζεις μόνος σου. Βρίσκονται στην μέση του πουθενά στην Αλαμπάμα και τα έργα τους είναι κοινόχρηστα για τις ντόπιες μη προνομιουχες κοινότητες. Δείτε τι καταπληκτικά πράγματα έχουν φτιάξει http://cadc.auburn.edu/soa/rural-studio/. Ο ορισμός της αειφορίας.
Σήμερα έχουν διάλεξη Σκανδιναβοί αρχιτέκτονες για πράσινα κτίρια σε Σουηδία, Δανία. Αρχίζει στις 17,30 και είνα στην αίθουσα του Παρνασσού, πλ. Καρύτση.


: Απ: last minute notice
: θύμιος 20 March 2010, 16:29:51
Το πρόγραμμα αυτο που ξεκίνησε ο Samuel MOckbee είναι όντως πολύ ενδιαφέρον.Έχουν και κάποι μπλογκ από την πορεία των εργασιών απο τα έργα που κάνουνε. Γενικώς είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια (τόσο που σκεφτόμουνα να πάω,αλλά βλέπεις η απόσταση), βάζοντας τους αρχιτέκτονες σε μια άλλη διαδικασία από αυτή που έχουμε συνηθίσει.Το χαμηλό κόστος που οδηγεί σε χρήση διαφόρων υλικών, ο σχεδιασμός και η κατασκευή μαζί που ανατρέπουν την απόστασιοποίηση από το έργο, και η προσφορά προς μια κοινότητα που δεν έχει και τις καλύτερες προοπτικές, είναι από τα στοιχεία που σε κάνουν να θαυμάζεις αυτόν που όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το υλοποίησε κιόλας.

Υ.Γ.Και ένα λινκ από το μπλόγκ ενός skatepark που κάνανε http://cadc.auburn.edu/soa/rural-studio/2008blogs/skateplusplay/


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.