Archnet

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ => ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ => : Ηλίας Παπαγεωργίου 28 September 2017, 08:38:46: Προγραμμα χειμώνα 2017
: Ηλίας Παπαγεωργίου 28 September 2017, 08:38:46
Γεια χαρά

μερικές ιδέες για εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκδρομές ή άλλες δραστηριότητες για το Δίκτυο που μπορούν να διοργανωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

1. Εκδρομή στην Θήβα για να δούμε ένα έργο της συναδέλφου Χριστίνας Πλαϊνη που βραβεύτηκε πρόσφατα από τον ΣΑΔΑΣ αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο (Σουβατζίδης) που άνοιξε στο κοινό

2. Ένα φεστιβάλ για προγράμματα ανοιχτού λογισμικού (Blender, Inkscape, Gimp, Libreoffice)

3. Μια συζήτηση με θέμα τη συνεργασία με τον πελάτη (ή εργοδότη αν θέλετε)

4. 4. Μια παρουσίαση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας στην Ολλανδία  αλλά και του γενικότερου τρόπου δουλειάς σε αυτή την χώρα. Η συγκεκριμένη παρουσίαση μπορεί να γίνει συγκριτικά σε σχέση με άλλες χώρες.

5. Προτείνετε

Παρακαλούμε απαντήστε στο mail του δικτύου diktyomikrwn@gmail.com
ή στο φόρουμ


: Απ: Προγραμμα χειμώνα 2017
: Γιούλη Ψαλλίδα 28 September 2017, 11:20:21
Ενδιαφέρομαι γενικά για όλες τις προτάσεις.

1. Θα έλεγα μήπως οργανώσουμε την εκδρομή στη Θήβα πριν χαλάσει πολύ ο καιρός, προφανώς ένα Σάββατο ή Κυριακή, αν υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

2. Τα χρησιμοποιώ λίγο αυτά τα προγράμματα, αλλά όχι πολύ καλά ώστε να μπορώ να κάνω κάποια σοβαρή παρουσίαση, μπορώ να συμμετέχω στην κουβέντα.

3. Γιατί όχι? Πάντα υπάρχει πεδίο συζήτησης για αυτό το θέμα.

4. Και αυτό θα με ενδιέφερε, δεν έχω επαφή με άλλες χώρες, το μόνο που θα μπορούσα να συνεισφέρω είναι μια παρουσίαση σχετικά με τον (σχετικά) καινούριο τρόπο έκδοσης αδειών εδώ. Εφαρμόζεται εδώ και καιρό, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχα εμπειρία στο πώς εφαρμόζεται λόγω.... έλλειψης παραδειγμάτων.

5. Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν. Μια συνάντηση στην έκθεση στο Μπενάκη με τις κατασκευές 1:1 που είχαμε φτιάξει στη Σχολή μπορεί να είχε ενδιαφέρον, σκοπεύω να πάω έτσι κι αλλιώς, αν ενδιαφέρονται και άλλοι πάμε την ίδια μέρα, στα εγκαίνια (16 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:00) ή άλλη στιγμή:
http://www.culturenow.gr/moyseio-mpenaki-oi-fthinoporines-ektheseis-sta-ktiria-toy-moyseioy/


: Απ: Προγραμμα χειμώνα 2017
: Γκούμας Γιάννης 28 September 2017, 14:58:51
1) Για μένα η Θήβα είναι διπλό ταξίδι και πιο δύσκολο να συμμετάσχω, λόγω απόστασης.
2) χρησιμοποιώ αρκετά GIMP και openoffice, αλλά σκέφτομαι να το γυρίσω σε libreoffice (διάδοχο του), δεν έχω εμπειρία παρουσίασης προγραμμάτων, αλλά μπορώ και εγώ να συμμετέχω στην όποια συζήτηση. Πολύ χρήσιμα έχω διαπιστώσει ότι είναι και τα διάφορα διεθνή forum σχετικά με το κάθε πρόγραμμα.
3) Συμφωνώ στο 3  ;D - είναι σημαντικό το πώς θα μεταφέρεις το κάτι παραπάνω ως επιλογές στον πελάτη, πέρα από αυτά που έχει δει γύρω του, λόγω του ότι τα πιο πολλά έχουν γίνει με ελλειπή ή καθόλου σχεδιασμό, είτε από τις εμπειρίες των μαστόρων (επαρχία) ή φασόν πολυκατοικίες των εργολάβων (πόλεις)
4) Δεν είμαι σίγουρος τι θα προσέφερε η γνώση των διαδικασιών σε άλλες χώρες. Και εγώ έχω μικρή εμπειρία στον τρόπο έκδοσης αδειών, αλλά πιστεύω θα αλλάξουν αρκετά πράγματα με το νέο νομοσχέδιο - σκούπα να το πω; - τα αλλάζει όλα.
5) δεν έχω κάτι άλλο και εγώ σαν σκέψη αυτή τη στιγμή


: Απ: Προγραμμα χειμώνα 2017
: Ηλίας Παπαγεωργίου 02 October 2017, 09:42:21
Προσθέτω άλλη μία πρόταση:
Να βρεθούμε για κάποιες από τις προσυνεδριακές ημερίδες του συλλόγου Αττικής.
Πχ, αυτή με τα κόμικς είναι και δίπλα.
Επίσης, συμφωνώ για τις κατασκευές της σχολής.
(Ομολογώ βέβαια πως είναι λίγο απογοητευτικό να γίνεται έκθεση στο Μπενάκη για κάτι που πλέον δεν γίνεται στη σχολή. Δεν καταλαβαίνω γιατί καταργήσανε ένα τόσο σημαντικό μάθημα ενώ το βρίσκουν τόσο σημαντικό τώρα να οργανώνουν έκθεση...)


: Απ: Προγραμμα χειμώνα 2017
: Γιούλη Ψαλλίδα 04 October 2017, 20:35:57
Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα το πρόγραμμα του συνεδρίου και οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις, δεν το έχω δει αναλυτικά, και σκοπεύω να πάω σε κάποια, ανάλογα με το χρόνο μου, γιατί δεν έχω και πολύ. Αυτή με τα κόμικς πότε και πού είναι?


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.