Archnet

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ => ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ => : Ανδρέας Μαριάτος 10 October 2011, 20:40:09: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Ανδρέας Μαριάτος 10 October 2011, 20:40:09
Με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου από 1.1.2012 οι μηνιαίες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, αναπροσαρμόζονται βάσει του συνημμένου πίνακα (δεν είναι πλάκα........).
Ήδη υπάρχουν συζητήσεις για συντεταγμένη άρνηση πληρωμής, ίσως με καταβολή στο παρακαταθηκών και δανείων του ποσού που καταβάλαμε έως τώρα -αν και αυτό εν μέσω κρίσης είναι υπερβολικό.
Παρακαλώ όλους να συμμετέχουμε στο διάλογο ώστε να μεγιστοποιήσουμε το ζήτημα, σε συνεργασία με δικηγόρους και γιατρούς.


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Γιούλη Ψαλλίδα 12 October 2011, 13:37:15
Και γω μπήκα για να γράψω για αυτό το θέμα. Παραθέτω και ένα λινκ, όπου αναφέρει ότι υπάρχει κάποιο λάθος στον πίνακα. http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2011/10/335-650.html

Ας μιλήσουμε και με άλλους να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε.


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Γεωργία Νικολακοπούλου 25 November 2011, 11:04:02
Υπάρχει ένα blog που δημιουργήθηκε σχετικά με το θέμα:
http://neoasfalistiko.wordpress.com/

Και μία διεύθυνση στην οποία μαζεύονται υπογραφές προκειμένου να
κινηθούν νομικά κατά της εφαρμογή του νόμου,
εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις: http://www.gopetition.com/petition/49343.html: απόφαση προεδρείου
: Μαρία Κασόλα 11 December 2011, 17:38:43
Ύστερα από απόφαση  του προέδρου  και των μελών της διοικούσας επιτροπής, την οποία και επισυνάπτω (και η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ),  θα δίνονται ασφαλιστικές ενημερότητες διάρκειας τριμήνου από την ημερομηνία της αίτησης. Επίσης θα σφραγίζονται τα βιβλιάρια υγείας σε μηχανικούς που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
(Αν κουρευτουν τελικά τα ομόλογα του ταμείου μας, αυτή η προσωρινή ελάφρυνση θα σημαίνει ότι μας πήραν τη φραντζόλα και μας πέταξαν κάτι ψίχουλα. Είδωμεν και πάλι)


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Ηλίας Παπαγεωργίου 12 January 2012, 08:32:12
ΑΘΗΝΑ, 10 Ιανουαρίου 2012
Προς:
Αντιπροσωπεία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Νομού Αττικής


Πρόταση για τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ
   Χιλιάδες μηχανικοί αδυνατούμε να αντεπεξέλθουμε στην πληρωμή των ασφαλιστικών μας εισφορών. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία με τις αποδοχές μας να μειώνονται κατακόρυφα και την ανεργία να αποτελεί τον κανόνα μάλλον παρά την εξαίρεση, είναι αδιανόητο οι εισφορές να αυξάνονται, αντί να μειώνονται όπως πραγματικά θα όφειλαν. H αύξηση των εισφορών είναι άδικο να βασίζεται στη ρητορική της μείωσης των αποθεματικών και την ανάγκη βιωσιμότητας, ειδικά όταν είναι γνωστές οι τεράστιες απώλειες που προέκυψαν από τη συγχώνευση του ταμείου μας με άλλα προβληματικά, και τη γενικότερη κακόβουλη διαχείριση από τη μεριά του κράτους (βλέπε χρηματιστήριο, αγορά ομολόγων κτλ).
   Απέναντι σε μια τέτοια αδικαιολόγητη και αδιέξοδη πολιτική αντιπροτείνουμε την αναλογική κατανομή των εισφορών ανάλογα με το εισόδημα.
   Η πρόταση διατυπώνεται ως μεταβατική ρύθμιση για την παρούσα μόνο συγκυρία και περιλαμβάνει 4 σημεία:
1. Πάγωμα της προσαύξησης των οφειλούμενων εισφορών. Θεωρείται αδιανόητη, η επιβάρυνση με τόκους των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, πολύ περισσότερο δε εν μέσω γενικότερης ανεργίας. Αντίθετα, αυτές πρέπει να διακανονιστούν στη βάση άτοκων δόσεων.
2. Βασική Σταθερή εισφορά. Κατατίθεται ανά έτος η βασική σταθερή εισφορά υπέρ κλάδου υγείας, που σήμερα αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των 536 ευρώ. Η εξόφληση της Βασικής σταθερής εισφοράς αποτελεί ασφαλιστική ενημερότητα.
3. Αναλογικές κρατήσεις. Παρακρατείται απ’ ευθείας από τις αμοιβές μηχανικού που καταβάλλονται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και από τα έσοδα που καταγράφονται στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ποσοστό υπέρ κλάδου προνοίας/συντάξεων που μεταβατικά ορίζεται στο 8 % .
   Ενδεικτικά στον παρακάτω πίνακα, οι συνολικές εισφορές που θα καταβάλει ένας μηχανικός ανάλογα με το εισόδημά του θα διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ    Σταθερή Εισφορά    Αναλογικές Κρατήσεις    ΣΥΝΟΛΟ       Σημερινές Εισφορές Προ αυξήσεων
                                                                                                                             (μηχανικός 12ετίας με κρατήσεις 2%)

α   15,000                                           536                     1,200                    1,736             4,080
β   50,000                                           536                     4,000                     4,536             4,780
γ 100,000                                           536                     8,000                     8,536             5,780

4. Εκπόνηση Μελέτης απο το ΤΕΕ. Απαιτούμε από το ΤΕΕ να εκπονήσει πλήρη μελέτη η οποία, στη βάση της αναλογικότητας των εισφορών, να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις που να εγγυούνται τόσο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας ταμείου όσο και την παροχή αξιοπρεπών συντάξεων χωρίς καμία απολύτως  έκπτωση στην ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών αυτών.
   Ας μην ξεχνάμε ότι το ασφαλιστικό μας ταμείο οφείλει να είναι αποκλειστικά φορέας παροχής αυτών των υπηρεσιών προς όλους τους μηχανικούς και όχι να λειτουργεί ανεξέλεγκτα ως αυτόκλητος διαχειριστής και «επενδυτής» των εισφορών τους με λογικές χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Αγγελής Γιώργος
Αντωνίου Ορέστης
Γαβαλάς Αντώνης
Γιαλούρη Αλεξάνδρα
Γοζαδινού Ζωή
Γρέβια Αγγελική
Ζευκιλή Δόμνη
Ηλιοπούλου Ευτυχία
Ιωαννίδου Θάλεια
Καζολέα Μαρία
Κανελόπουλος Παναγιώτης
Καρακάση Ελευθερία
Κασόλα Μαρία
Κατσαρού Βασιλική
Κατερίνη Τόνια
Κουτσουμπός Λεωνίδας
Κοσμά Ανθή
Κυριακάκης Τάκης
Λουκόπουλος Δημήτρης
Μαριάτος Αντρέας
Μαρίνη Ευγενία
Μολλά Δροσιά
Μουσμούτη Λυδία
Νικολακοπούλου Γεωργία
Οικονομόπουλος Ανδρέας
Παπαγεωργίου Ηλίας
Πλαίνη Χριστίνα
Σταμούλη Αναστασία
Τζαρτζάνης Νίκος
Τούρλας Πάνος
Τσέλιος Αντώνης
Φουσκοκολάκη Νατάσα
Ψαλλίδα Γεωργία


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Ηλίας Παπαγεωργίου 12 January 2012, 09:02:02
Μπορείτε να δείτε το κείμενο και εδώ
http://archnet.gr/images/stories/tsmede_protasi_dmag.pdf (http://archnet.gr/images/stories/tsmede_protasi_dmag.pdf)


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Ανδρέας Μαριάτος 12 January 2012, 12:01:36
Επισυνάπτω την αναλογιστική μελέτη που έκανε το ΤΕΕ πριν από 1 μήνα.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που ίσως θα έπρεπε να μας απασχολήσει....


: Απ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
: Ανδρέας Μαριάτος 11 February 2012, 20:26:29
Η πρόβλεψη του μνημονίου 2 για τις εισφορές στο ΤΕΕ κλπ.


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.